Amsterdam de hoofdstad van Nederland, is één van de kleurrijkste steden van Europa. Het is een belangrijk werkterrein van Suomi House JARI, niet in de laatste plaats omdat Jari Einiö de stad goed kent. Hij is de aangewezen gids voor mensen die niet alleen kennis willen maken met de cultuurhistorie van Amsterdam, maar ook met het dagelijks leven van haar inwoners.

Amsterdam telt bijna 800.000 inwoners, waarvan de helft een niet-Westerse achtergrond heeft. De stad ontstond in de Middeleeuwen bij een dam in de monding van de rivier Amstel. Omstreeks 1300 kreeg de nederzetting stadsrechten van de graaf van Holland. In de zeventiende eeuw behoorde Amsterdam tot grootste steden van Europa. Het was in die tijd, de Gouden Eeuw van de Nederland, een intercontinentale handelsmetropool met veel contacten in Azië en Amerika. Na een periode van economische neergang, bloeide Amsterdam in de negentiende en twintigste eeuw weer op. Daarvan profiteerde ook het gebied rondom de stad. De Metropoolregio Amsterdam, waartoe ook de in 1975 gestichte nieuwe stad Almere behoort, heeft momenteel 2,3 miljoen inwoners.

Amsterdam is bij toeristen vooral bekend vanwege de grachtengordel rond het stadscentrum die inmiddels op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Ook het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en de Hermitage Amsterdam zijn grote trekpleisters. Veel bezoekers worden ook aangetrokken door de tolerantie ten aanzien van mensen die er een min of meer alternatieve manier van leven op na houden. De slogan ‘Sex, drugs and rock and roll’ wordt op verschillende plaatsen in de stad op een bijzondere wijze inhoud gegeven.

Met dit cosmopolitische Amsterdam kan Suomi House JARI u kennis laten maken door bijvoorbeeld zijn ‘Verborgen Amsterdam’-tour, zijn kookworkshops of de begeleiding van allerlei op maat gemaakte excursies. De Almere Stadshart Tour in “new town” Almere is een kennismaking met het oostelijke deel van de Metropoolregio Amsterdam. Zie voor meer informatie: Producten

 

Amsterdam